Нашиот тимски дух

Градењето на тим се однесува на низа структурни дизајни, мотивација на персоналот и други однесувања за оптимизација на тимот со цел да се максимизираат перформансите и резултатите на тимот.

1. Основни услови за градење тим: Правилниот концепт на тим вклучува кохезија, чесност и интегритет, долгорочна визија, посветеност на создавање вредност итн., што им овозможува на членовите на тимот да споделуваат придобивки и ризици во заедница на заедничка судбина.

2. Целите се ефективни мотиватори и мотивација за тимот да ги надмине тешкотиите и да постигне успех. нема да има лоша ситуација како онаа во точка 2 погоре.

3. Во процесот на тимско работење, тимот треба да одреди кој е погоден за која клучна задача и кој каква одговорност презема за клучната задача, за да се разјаснат моќта и одговорноста и да се продолжи со вкрстувањето. Внимателно проучете и дизајнирајте го систем на плата на целиот животен циклус на претпријатието, за да се направи привлечен.Иако висината на платата се менува со промената на висината на придонесите, таа не е ограничена со зголемување на персоналот, односно може да гарантира исплата според придонесот и да не ја намалува висината на платата поради зголемувањето на персоналот.

Ние сме производител специјализиран за инженерски машински делови, вклучувајќи иглички за заби, прицврстувачи како завртки и навртки. Ние сме млад и енергичен тим. После работа, често организираме различни активности.

Тимскиот дух се заснова на почитување на индивидуалните интереси и достигнувања. Јадрото е соработката, највисокото царство се сите членови на центрипеталната сила, кохезијата, која е единство на индивидуалните интереси и севкупните интереси и промовирање на ефикасна операција тим.По формирањето на тимскиот дух не се бара од членовите на тимот да се жртвуваат, напротив, нивната личност и вештини за изведба за да се обезбеди членовите заедно да ги завршат целите на мисијата, како и јасен начин на соработка волја и соработка на вистинската внатрешна моќ.Без добар работен однос и посветеност, нема да има тимски дух.

办公室图片_副本

https://www.china-bolt-pin.com/

 


Време на објавување: 28.08.2019