Забелешки за квалитетот на завртките

Забелешки за квалитетот
(1) треба да се исчистат површинската 'рѓа, маснотии, бруси и гребени за заварување на ѕидовите на дупките за завртки.
(2) откако ќе се обработи површината на контактното триење, таа треба да ги исполнува барањата на наведениот коефициент против лизгање. Користените завртки со висока јачина треба да имаат соодветни навртки и подлошки, кои ќе се користат во согласност со совпаѓањето и не треба да се разменети.
(3) не е дозволено да се валкаат масло, нечистотија и други разни работи кога се монтираат површините за триење на третираните компоненти.
(4) површината на триење на компонентите треба да се одржува сува при монтажата и да не се работи на дожд.
(5) проверете ја и исправете ја деформацијата на поврзаната челична плоча пред инсталацијата.
(6) Забрането е да се удира во завртки за време на инсталацијата за да се спречи оштетување на завртката на завртките.
(7) електричен клуч редовно тестиран кога се користи за да се обезбеди точност на вртежниот момент и да работи во правилната низа на затегнување.
Главни безбедносни технички мерки
(1) големината на клучот треба да одговара на големината на навртката. Работа високо во воздухот треба да користи мртов клуч, како што е употребата на жив клуч кога јажето е врзано цврсто, луѓето да го врзат безбедносниот појас.
(2) при склопување на завртки за поврзување на челични членови, строго е забрането рачно да се вметнува површината за поврзување или дупка за завртката за сонда.При преземање и поставување на железната плоча, прстите треба да се постават на двете страни на плочата за железо.


Време на објавување: 31 јули 2019 година